Gabriela Ariana

Nimeni on Gabriela Ariana ja olen kahden tytön ja yhden pojan äiti. Olen ekologinen taiteilija, tanssitaiteilija ja laulaja (arkaainen laulu). Olen kehoterapeutti ja työskentely tapaani pohjautuu eko-somatiikan periaatteisiin. Olen esivanhempien perinteen kantaja ja välittäjä sekä siirtymäriitien taitaja.

Kaikki siitä mitä olen elänyt ja kokenut muodostavat oman ruumis-sielu tietoisuutta jonka kautta yhdistyn ympäröivä olevaan. Tästä kaikista syntyy maailmankuva joka ilmaisen taiteeni kautta ja joka jaan myös kouluttajana ja terapeuttina vastaanotollani.

Pyrin elää joka hetki autenttisesti ja jaan työssäni omaa totuutta muiden kanssa. Uskon sen palvelemaan vahvasti sinua, meitä ja meidän maapalloa.

Luonto on opettajani ja voimapaikkani. Luonto on kaikkialla ympärillämme: Se on asfaltin alla, rakennusten välissä ja ylhäällä taivaalla. Luonto on myös tämä ruumis jossa asun. Luontoni on kotini.

dsc_5079_s

Synnyin Chilessä jossa elin sotilasdiktatuurin ajat 17 vuotta. Näissä olotiloissa elin lapsuudessa ja teini-ikä. Kasvoin erittäin epäturvallisessa olotiloissa myös perheen tilanteen liittyen ja uskon että isoäitieni opetukset, esivanhempien läsnäolon löytäminen, tanssi ja laulu, pelastivat elämäni. Lapsuuden kokemuksiin perustuen minulle syntyi jo varhaisessa nuoruudessa tietty maailmankuva ja sielun käsitys, jotka ilmenevät myös nykyisessä elämässäni. Luonnon, hiljaisuuden, sisäänpäin kääntymisen, kehoterapian opinnot, maahanmuuton, äitiyden, esivanhempien, laulun ja tanssin kokemukset ovat olleet elämässäni suuria avaimia oman polun löytämiseen.

Muutin Suomeen vuonna 2000 ja siitä lähtien olen tutkinut ja oppinut myös suomalaista kansanperinnettä. 2012-2017 opiskelin Kalevalaista hengenperintöä ja luontomeditaatio opettajaksi Johannes Setälän keskuksessa shamaanien Susanna Aarnion ja Johannes Setälän johdolla.

Katson ja koen maailmaa, on niin mahtava ja kaunis, maa ottaa jokaisesta meistä vastaan, on täällä kaikki mitä tarvitsemme voida hyvin yhdessä, mutta yhteiskunta on mennyt kauas pois totuudesta siitä että olemme luonto ja yhteydessä toisemme kanssa ja että voimme selviytyä ainoastaan jos luomme ja vahvistamme oma aito yhteys luonnon kanssa ja meidän välissä.

Taiteilijana, opettajana ja terapeuttina haluan auttaa ihmisiä tunnistamaan itsensä osana luontoa niin fyysisesti kuin sielullisestikin. Luontoyhteyden löytäminen ja ymmärtäminen vaikuttaa syvästi yksilön elämässä. Paluu omaan kehoon on ensimmäinen askel kohti parantumista, voimaanttumista ja oman ilmaisun löytymistä. Kannamme kehossamme omien kokemuksien lisäksi esivanhempiemme kokemusten jälki joka vaikuttaa meidän elämä joka hetki. Kehomme kautta löytyvät avaimet niin itsen kuin maailmankin parantamiseen. Kun palaamme omaan kehoon luonto meissä ”herää” ja se antaa rohkeutta kulkea omaa polkuamme, omassa rytmissämme, omaa totuuttamme seuraten.

Olen kulkenut tätä polkua jo yli 23 vuotta ja tuntuu että intohimo, rakkaus ja luovuus tällä matkalla vain kasvavat! Uusia oivalluksia saan kiitollisena jatkuvasti ja tiedostan, että muinainen viisaus on ajankohtaisempaa kuin koskaan.