Hoidot

Kaikki hoidot pohjautuvat Ancestral Medicinen harjoittaminen ja sen maailmankuvaan. Hoidoissa ja terapian istunnoissa hyödynnän myös ammattitaidostani ja kokemuksestani kehoterapeuttina, tanssin -ja joogan opettajana. Hyödynän äänityöskentelystä, vapaasta kirjoittamisesta ja maalamisesta, sekä luonto yhteyden menetelmistä ja erikoisesti ekosomaattisesta työskentelystä. Täältä sivulta löydät selostusta terapian istunnoista ja hoidoista joka tarjoan tällä hetkellä: Embodying Nature®, Embodying soul ®; Juureva hoito®, Perinnehoito, Saunahoito, Höyryhoito.

 

Embodying Nature® (Embodying Soul®)

Tämä on kehittämäni työskentely, jonka pohjimmaisena ajatuksena on tehdä syvä prosessi, joka palauttaa yhteys kehoon, sen kuuluvaan energiaan ja auttaa luomaan terveellinen vuorovaikutus ympäristön ja ihmisen välissä. Prosessin tukena käytetään keskustelun lisäksi erilaisia kehotietoisuusmenetelmiä, ecosomaattisia harjoitteita, eri ilmaisun menetelmiä, kontaktihoitoja ja luonnonyhteyttä. Tämän työskentylyn kautta voimme työstää kaikki niitä kokemuksia jotka kehon muisti on säilyttänyt ja jotka aiheuttavat vaikeuksia nyky elämään ja samalla tuoda esiin kaikki niitä voimavaroja jotka ovat kehossa ja jotka voivat tukea elämämme.

Esimerkiksi traumatyöskentelyyn liittyen,  se auttaa kehoa ymmärtämään eli kehollistamaan sitä, että tapahtuma, joka aiheutti trauma, ei ole tapahtumassa juuri nyt, sillä kehon muistissa oleva traumakokemuksen reaktiot voivat aktivoituvat kauan trauma kokemuksen jälkeen myös, ja näin, jollain tavalla, elämme sen traumakokemuksen uudelleen ja uudelleen joka  kerta kun jonkun tapahtuma ”herätä” sen kehon-muisti ja se vaikuttaa meidän elämä, meidän terveyttä ja meidän koko ympäristöön. Looginen mieli voi ymmärtää tämän, mutta keho voi silti oireilla ja kärsiä tapahtuneesta. Oireilu jatkuu niin kauan, kunnes pystymme parantumaan trauman jäljestä, tuntemaan että olemme turvassa omassa kehossa ja palaamaan omaan kehoon kokonaisvaltaisesti ja tietoisesti.DSC_5413_sPaluu kehoon

Kehomme on luonto ja se toimi luonnon syklien mukaisesti. Siksi tällä polulla koen, että luonto on se suuri opettaja ja voimapaikka. Luonto on kaikkialla ympärillämme: se on asfaltin alla, rakennusten välissä ja ylhäällä taivaalla. Luonto on se ruumis, jossa jokainen asuu. Tämä on totuus, jonka me ihmiset olemme jo liian kauan unohtaneet. Silti se totuus asuu vahvana omassa kehossamme, koska keho kantaa luonnon viisautta.Luonnon viisautta tulee meille myös perintönä, sillä jossain vaiheessa, joku meidän esivanhemmistamme ymmärsi ja eli luonnon viisauden tietoisuudessa ja se riittää taustatietona kehossamme. Lisäksi meillä kaikilla on kokemus sikiövaiheesta oman äitimme vatsassa. Ihminen kehittyy siellä täydellisessä vuorovaikutuksessa luonnon kanssa, luonnollisessa tilassa, sikiönä jokainen ihminen saa valmiudet ymmärtää luonnon viisautta.

Ekosomaattinen työskentelyn kautta olen jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan nähnyt sen, kuinka voimakas ja aito prosessi tapahtuu, kun ihminen alkaa huomioimaan omaa kehoaan ja olemaan tietoinen omasta kehostaan, sen syklisyydestä ja sen alkukantaisesta yhteydestä luontoon. Kun ihminen koe kuinka omaa hengitystä on yhteydessä puiden hengitykseen, kun omaa kehon paino ”keskustelee” maan kanssa jokaisella askelilla ja jokainen hetki, kun järvet, meret, joet yhdistyvät kehon nesteiden kiertoon…Silloin avautuu mahdollisuus parantumiseen, oman elämän voimaan palautumiseen tai niin kuin esivanhemmat ilmaisivat: sielun palautumiseen.

Kehon tietoisuuden vahvistaminen mahdollistaa turvallisen voimien (sielun, energian) takaisin saamisen, toisin sanoen turvallisen, aidon ja pysyvän matkan parantumiseen ja eheytymiseen joka vaikuttaa, ei vaan sen ihmisen elämään, mutta koko ympäristöön.Tämä terapia muoto pohjautuu perinteiseen Sielun palautuksen menetelmään. Sielun palautus eli esivanhempiemme ajasta traumatyöskentely, suoritettiin rituaalin merkeissä. Kenties silloin kun ihminen eli paljon vahvemmin yhteydessä luontoon, silloin kun hänen hermosto ei ollut niin rasitettu kuin tänä päivänä on meidän, ja erikoisesti silloin kun yhteisö on ollut tukena jokaisen parantumisen prosessissa, se yksi Sielun palautuksen rituaali on kenties riittänyt. Mutta nykymaailmassa, jossa yhteys luontoon on kätketty ihmisten arkielämästä ja yhteisöllisyyttä on aika kadoksissa, uskon että tarvitsemme pidempi prosessi kuin yksi rituaali voida parantua. Tarvitsemme työskennellä rauhallisesti ja tehdä prosessi oman kehon rytmejä ja tarpeita kunnioittaen, jotta voidaan parantaa sisäisiä juuriamme eli omaa hermostoamme, jonka kautta juurrutamme itseämme tähän maailmaan kaikkien muiden kehon solujen tueksi.

Meidän kehomme tarvitsevat prosessin aikana kokea lempeyttä, hyväksyntää ja kannustusta voida kohdata kaikkia tunteita ja tietoa mitkä tarvitsemme kohdata, löytää niille ilmaisu väylä ja näin ymmärttää uudelleen meidän elämää. Näin voimme luoda askel kerrallaan uudenlainen ja luonnollinen kokemus itsestämme ja, ylipäänsä, elämästä,  joka kutsuu ja kannustaa olemaan läsnä omassa kehossa ja aidosti suhteessa kaikkiin ympärillä oleviin, luottaen omiin voimiin eli itseensä.

*Embodying Nature sessiot voit varata laittamalla viesti: juurakonvoima (at) gmail.com*Yhden kerran Embodying Nature-sessio voi antaa joitakin työkaluja esimerkiksi stressin hallintaan, mutta syvä ja toimiva prosessi tarvitsee pidemmän ajan. Alennusta eläkeläisille, työttömille ja opiskelijoille.Yksi sessio maksaa 125€ (sis. ALV 24%)3 sessiota 375€ (sis.ALV 24%)5 sessiota 625€ (sis ALV 24%)Haluatko varata ajan?, ota yhteyttä: https://gabrielaariana.com/yhteys/

Juureva hoito

Juureva hoito® on kokonaisvaltainen ja luonnon viisauteen pohjautuva hoitomuoto. 

Hoito on Juurakon Voiman perustajan Gabriela Arianan kehittämä hoitomuotoa.

Juureva hoito vie hoidettavan syvään rentoutumisen tilaan; se maadoittaa ja tasapainottaa hormonitoimintaa, helpottaa keho-mielen jännityksiä, aktivoi metabolismia ja on syvästi mutta lempeästi puhdistava. Hoito on parantavaa, terveyden ylläpitäjää ja toimi vahvana työkaluna parantumiseen vaikeiden sairauksien hoidon aikana. Juureva hoito käynnistää energian virtaavan kierron kehossa, joka parantaa ja ennalta ehkäisee epätasapainotiloja nostamalla kehon vastustuskykyä.

Riippuen asiakkaan tilanteesta sekä vuoden ajasta hoidossa käytetään: kevyttä tai vahvaa painallusta kämmenillä, nyrkillä tai kyynärpäillä, kevyttä keinuttelemista ja pehmeää ravistelemista.  Lisäksi käytetään erilaisia yrttejä: yrttiöljyä, yrttijalkakylpyä, rebozo-tekniikoita ja savikäärettä tarvittaessa.

Juureva hoito sopii kaikille ja kaiken ikäisille.

Naisille Juureva hoito on oikea aarre elämän muutoksen vaiheissa kuten raskauden aikana, sekä post-partum, menarken (tarkoittaa ensimmäisen kuukautiskierron alkamista, jonka merkkinä on menstruaatio eli kuukautisvuoto) ja vaihdevuoden aikana. 

Juurevan hoidon kesto on noin 90 min. Hoito maksaa 125€ (sis.alv 24%). Voit varata aika laittamalla viesti: https://gabrielaariana.com/yhteys/

Perinnehoito

Perinnehoito on ikivanha tapa hoitaa kaikenlaisia vaivoja – niin fyysisiä, psyykkisiä kuin henkisiäkin.

Perinnehoito on kokonaisvaltaista kansanparannusta. Se auttaa meitä pääsemään kosketuksiin sisäisen voimamme kanssa. Hoito elvyttää kehon omia voimavaroja ja kykyä parantua. Hoidon jälkeen voit kokea mm. helpotusta, toivoa ja rauhaa.

Perinnehoitaja palvelee ihmisiä, yhteisöä ja luontoa. Hän on kulkenut syvän henkilökohtaisen polun metafyysisten asioiden äärellä ennen kuin hänestä on kuoriutunut parantaja.

Juurakon Voiman perinnehoidossa käytetään rumpua, savua, ääniä, kehon kosketusta ja/tai painelua sekä yrttiöljyjä. Jokainen hoito muodostuu yksilöllisesti hoidettavan tarpeiden mukaisesti.

Savulla puhdistetaan, tasapainotetaan ja aktivoidaan kehon sisäisiä mekanismeja. Puhdistava savu syntyy polttamalla erilaisia yrttejä kuten esimerkiksi salviaa, maarianheinää, laventelia, rosmariinia tai katajaa. Rummun värähtelyaallot läpäisevät jokaisen solun kehossa. Rummuttaessa mieli rentoutuu, keho maadoittuu ja aineenvaihdunta aktivoituu. Moni kokee rummutuksen herkistävän sisäisen äänen kuuntelemiselle. Kosketus ja painelu ovat tehokkaita menetelmiä avaamaan kehollisia lukkoja ja jännityksiä, sekä poistamaan kehoon kertynyttä kuonaa. Hoito alkaa keskustelulla. Juttelemalla kartoitamme tilanteen, joka sillä hetkellä tuntuu ongelmalliselta tai kaipaa syvempää ymmärrystä.

Hoidon avulla voi käsitellä vaikeitakin mieltä askarruttavia asioita. Perinnehoito voi myös toimia tukenasi vaikean sairauden hoidon rinnalla.Tai ehkäpä kaipaat vain hetkeä itsellesi, hengähdystaukoa hektisestä arjesta? Sekin onnistuu täydellisesti perinnehoidon avulla.

Hoidon aikana voi ilmetä erilaisia tarpeita riippuen mitä siinä hetkessä tapahtuu:

– Joskus saatamme palata ajassa taaksepäin johonkin tapahtumaan, joka vaikuttaa elämäämme edelleen. Hoidossa menneisyyteen viedään parantavaa energiaa tai haetaan sieltä mukaan se, mitä tässä hetkessä tarvitaan. Voi nousta tarve päästää irti tai antaa anteeksi.

– Hoito voi auttaa sinua vapautumaan vanhoista kaavoista, jotka eivät enää palvele sinua.

– Hoidosta voit ammentaa voimaa muutoksiin. Saat myös apua löytääksesi sen, mikä on sinun elämässäsi oleellista juuri nyt.

– Hoidossa saat selkeää ohjausta ja tukea löytämään voimavarasi, sekä vapauttamaan luovuutesi ja rohkeutesi arjessa.

– Hoito avaa tunnelukkoja ja voimaannuttaa yksilöä kokonaisvaltaisesti, niin fyysisellä kuin sielullisellakin tasolla.

Juurakon Voiman Perinnehoito sopii kaikenikäisille vauvasta ikäihmisiin.

Hoidon hinta on 125 euroa ja se kestää noin 90 minuuttia.

Haluatko varata ajan?: https://gabrielaariana.com/yhteys/

 

Saunahoito

Saunahoito on perinnehoito, joka tehdään saunatiloissa löylyn hengessä. Sauna on vahva muuntuminen tila. Sauna on puhdistava, irti pääsemisen, parantumisen ja voimaantumisen paikka. Sauna on paluuta kohtuun voidakseen saada mahdollisuuden uudistua ja syntyä uudelleen.

Saunahoito maksaa 185 € ja kestää noin 90 minuuttia. Hoito sisältää alkukeskustelun, kaikki hoitomateriaalit kuten vihdan ja loppukeskustelun, yrttiteetä tai virkistävää mehua. (Täällä hetkellä saunahoidot ovat tauolla)

 

Höyryhoito

Muinainen biologisesti naisille tarkoitettu höyryhoito 

Höyryhoito on nykyisin tuttu ympäri maailmaa muilla nimillä kuten Yoni steam, Bajos tai V-sauna. Tämä parantava metodi on ollut osa naisten arkista elämää ja osana myös joidenkin parantajien toimintaa tuhansia vuosia Afrikassa, Keski- ja Etelä-Amerikassa sekä Koreassa.34537188_10214671442353082_5455999919359787008_n

Naisten lantion malja on hämmästyttävä alue meidän kehossamme: meidän mahtava vulva, vagina, kohtu, munanjohtimet, munasarjat ja sen alueen luut, hermosto ja lihakset. Naisen keho on syklinen ja kaikkien syklien keskus ja voima on lantion maljassa. On tärkeää, siis, pitää hyvää huolta tästä alueesta, joka vaikuttaa elämäämme kokonaisvaltaisesti. Itsensä hoitaminen naisen höyryhoidon kautta tukee sinua saavuttamaan sellaisen elämän, jossa elät syklejäsi terveellisesti. Lisäksi se on todellakin kaunis ja vahva tapa kunnioittaa naiseutta ja kasvattaa yhteyttä maahan, luontoon ja omaan sieluun.

Kuukautiskiertoon liittyvät oireet ja kehosi terveys kertovat sinun kokemuksestasi siitä, miten toteutat omaa elämääsi.

Alunperin naiset tekivät Naisen höyryhoitorituaalin pysyäkseen kokonaisvaltaisesti terveinä, vahvoina, harmoniassa ja selkeinä. Rituaali on sinänsä jo meditaatioharjoitus, jolloin voit viettää hetken itsesi kanssa tai parantajan tuella. Tämä metodi ei ole ainoastaan vaginan puhdistamista tai hedelmällisyyden edistämistä. Metodin näkeminen tuolla tavoin on hyvin kapea näkökulma siihen, mitä kaikkea tämä muinainen praktiikka oikeasti tarkoittaa.

Naisen höyryhoito on hetki, jolloin voit pitää huolta itsestäsi. Se on rituaali, joka vaikuttaa elämääsi kokonaisvaltaisesti.  

Naisen höyryhoito tarkoittaa yrttien valmistusta kuumalla vedellä saviastiassa. Istut avoimella jakkaralla, jonka alle on asetettu höyryävä valmiste. Näin saat yrttien ja lämmön parantavia, voimauttavia ja harmonisoivia vaikutuksia lantionpohjan kautta. Vaginan imukykyiset kudokset päästävät yrttien vaikutukset koko lantion maljan alueeseen ja verenkiertoon. Hyvät vaikutukset tuntuvat koko kehossa ja kokonaisvaltaisesti. Perusterveelle naiselle riittää tämän hoidon tekeminen neljä kerta vuodessa ja hoitokerrat voi helposti ajoittaa vuodenaikojen mukaisesti. 

Tässä myös lista erilaisista oireista/ongelmista, joita voi hoitaa vaginahöyrysaunan avulla:

-Monta päivä tummaa verta kuukautisten alussa ja/tai lopussa. 

-Parantuminen synnytyksen tai keskenmenon jälkeen

-Kuukautiskipua ja epäsäännölliset kuukautiset

-Endometrioosi

-Lantion alueen lihasten stressi ja lantion kivut

-Kohdun prolapsi eli laskeuma

-Dysmenorrhea tai amenorrhea

-Peräpukamat ja/tai ummetusta

-Munasarjojen kystat

-Hedelmällisyys

-Traumatyöskentely

-Burn-out, stressi

-Menopaussi

-Masennus

-Joitakin päänsärkyjä ja migreenikohtauksia

-Hormonaalinen epätasapaino

-Monet jotka ovat kokeneet vaikean parisuhteen tekevät tämän rituaalin osana poissiirtymistä, tarkoituksenaan puhdistua, päästää irti ja ”koota itsensä” hankalien kokemusten jälkeen.

Älä tee vaginahöyrysaunahoitoa jos:

-Kehossasi on tulehdusalue

-Jos olet raskaana

-Kuukautisten aikana

-Jos käytät kierukkaa

Tee näin:

-Ennaltaehkäisevä hoito – viikkoa ennen kuukautisten ensimmäisen päivän.

-Jos sinulla on kystia, kohdun laskeuma, lantion kipua, myoomia tai endometrioosi, niin tee hoitoja 2-4 kertaa viikon ajan, aloittaen ovulaation jälkeen.

-Raskaudenkeskeytyksen tai keskenmenon jälkeen odota kolme viikkoa ja tarkista hyvin, että sinulla ei ole tulehdusta kehossa.

-Synnytyksen jälkeen odota 6-8 viikkoa, kun olet varma, että verenvuoto on kokonaan loppunut ja että sinulla ei ole tulehdusta kehossa.

TÄRKEÄÄ: Jokainen nainen on erilainen ja elämänvaiheisiin vaikuttaa monta asiaa: Siksi on tärkeää, että opit tätä hoitoa asiantuntijan vastaanotolla ja että kysyt aina, jos joku ihmetyttää.

LUE LISÄÄ: https://gabrielaariana.com/2021/05/04/naisen-hoyryhoidosta-juureni/

Haluatko varata ajan?: https://gabrielaariana.com/yhteys/