Kudelma, Memento Mortis

Kudelma, memento mortis, on chileläisen tanssi -ja performanssitaiteilija Gabriela Arianan taiteellinen tutkimus, joka pohjautuu runolliseen pohdintaan ihmisen embryologiasta. Siinä, ihmisen synnyssä, on aistittavissa elämä ja kuolema, jotka syklisessä vuorovaikutuksessa synnyttävät kudelman, joka kannattelee syklien jatkumoa. Tämä Kudelma vaatii kohtaamista, kosketusta ja kokemusta keskinäisestä riippuvuudesta, joka mahdollistaisi kestävän elämän.
Tutkin tätä teema sekä luonnossa että omassa ruumiissani, tanssin, ekosomaattisen praktiikkani, perinteisen transsi menetelmän, kirjoittamisen sekä runolaulun ja arkaaisen laulun kautta.
28th May 2023 kello 17.00 Lapinlahden Lahdessa, Helsingissä, pystytetään performanssi-installaation, jossa osallistujat (yleisö) on kutsuttu olemaan aktiivinen osa installaatiota myös. Muodostamme yhdessä kudelman ja otamme aikaa kokemaan ja aistimaan sitä. Ohjaan osallistujat hengittämään ja liikkumaan tarvittaessa levollisesti ja vapaasti. Ajatuksena on, ennen kaikkea, tarjota kokemusta ja tietoisuutta siitä kuudelmasta jonka me aina muodostamme. Paikoja on rajoitetusti. Installaatio-performanssia kannattelevat valokuvataiteilija Pauliina Runolan kuvat, joitakin luonnon elementtejä sekä tanssi ja tekemäni live-soundscape.
Koska paikat ovat vaan rajoitettu määrä voit Ilmoittautua mukaan laittamalla viesti contact@gabrielaariana.com. Tervetuloa!

Työryhmä:

Ohjaus, performanssi, installatio ja soundscape: Gabriela Ariana
Valokuvat ja installaatio: Pauliina Runola
Ääniteknikko: Harri Kentala

Everything is space,

A wet, warm, a membrane like space,

pulsing and dancing,

pulsing and dancing.

I no longer am 

Only an space of bones

A universe from toes to skull