Opastus, mentoroinnit ja koulutukset

 

OPASTUS

Jokaisen ihmisen elämän on hetki jossa koemme että tarvitsemme rauhassa pohtia elämästämme. Oletko ehkä päässyt sellaiseen pisteeseen, että tarvitset muutosta elämääsi? Koetko, että tarvitset työkaluja, apua ja/tai motivaatiota edetä muutoksessa? Ehkä elät vaikeaa vaihetta, johon tarvitset tukea tai haluat valmistautua tuleviin muutoksiin. Oletko menossa sairauden läpi ja tarvitset tukea parantumisen polulla? Kaipaatko uuden suunnan löytämistä ja tarvitset apua irti päästämiseen? Oletko sopeutumassa uuteen elämäntilanteeseen ja kaipaat apua käsittelemään tunteitasi? Oletko työuupunut, mutta et löydä ratkaisua? Onko sinulla paljon ideoita, mutta koet, ettet pysty viemään niitä eteenpäin? Tai ehkä vaan olet utelias mennä syvemmälle itsetuntemukseen ja luonnon havaitsemiseen polulla. Kuitenkin haluat tehdä asioille jotain ja se on hienoa. Kaikki lähtee liikkeelle parempaan suuntaan kun tiedostat siitä että haluat, tarvitset ja kaipaat jotain, vaikka et tasan tarkkaa pystyisit vielä tietä mikä, mitä, missä, milloin ja miten.

Voin auttaa sinua tällä polulla löytämään ja tuntemaan omia voimiasi, kykyjäsi ja viisauttasi. Autan sinua oppimaan luottamaan itseesi ja löytämään rohkeutta elää aidosti omalla ainutlaatuisella tavallasi.

Opastukseen sisältyy:

*Elämäntilanteesi kartoitus

*Keskustelutuokioita

*Ekosomaattisia harjoitteita

*Rumpumeditaatio

*Perinnehoitoa

*Ulkona luonnossa liikkumista, luontoyhteyden menetelmien harjoittaminen.

*Vapaa kirjoittamista, maalaamista, laulamista…riippuen mitä tuntuu kutsuvan omassa prosessissa.

Tarkoituksena on tehdä syvä sukellus itseään, omaan ruumiiseen, omaan luovuuteen, päästä kosketukseen omiin voimavaroihin ja siitä tiedosta vuorovaikutusta ympärillä oleviin. Opit käyttämään harjoituksia ja menetelmiä itse ja näitä työkaluja voit ottaa käyttöön aina tarvittaessa. Ne ovat tarkoitettu tueksesi elämäsi kaikkiin hetkiin.

Opastus käytännössä: 

Ensimmäisellä tapaamisella tehdään tilannekartoitus, tutustumme ja sen jälkeen voit päättää jatkosta. Ensimmäinen tapaaminen ei vielä sido mihinkään. Tässä tapaamisessa pääset myös kokemaan rumpumeditaation maadoittavia ja rauhoittavia vaikutteita. Jos päätät jatkaa tapaamme vielä joka toinen viikko yhteensä 5 kertaa
Jokaisen tapaamisen kesto on 120 minuuttia ja hinta 150 euroa (sis.alv), myös ensimmäinen tapaaminen. (Alennusta työttömille, opiskelijoille ja eläkeläisille)
Tapaamisten välissä pidämme yhteyttä sähköpostilla.
Saat minulta tarvitsevat materiaalit jokaiselle tapaamiselle.

Opastuksen aikana saat äärettömän tärkeä mahdollisuus voida pysähtyä ottamaan yhteyttä itseään kokonaisvaltaisesti, löydät paljon tietoa itsestäsi joka arjen kiireellisessä elämässä et ehdi huomata, sen tieto antaa sinulle vahva pohja voida tehdä selkeä luonnos elämästäsi, siitä mihin suuntaan haluat mennä ja opit runsaasti työkaluja voida hyvin arjessa ja toteuttaa itseään.

Jos sinulla on kysyttävä tai haluat varata ajan opastukseen klikkaa tähän linkkiin:https://gabrielaariana.com/yhteys/

MENTOROINTI

Mentorointi on henkilökohtainen tai ryhmän tilattu intensiivinen koulutus jossa käymme läpi erilaisiin teemoihin riippuen sinun tai ryhmän kiinnostuksen kohteen. Esimerkkejä teemoista:

*Elämän kiertokulku luonnossa ja minussa.

*Luontoyhteys menetelmät.

*Esivanhempien ketjuun astuminen:parantuminen.

*Voimaa ja luovuutta, kohti omaa ilmaisua

*Kuukautisen kierto voimavarana

*Vanhemmuuden matkalla.

*Yhdessä surun rannoilla.

Opetukseen kuuluu runsaasti käytäntö harjoitteita ulkona luonnossa, rumpumeditaatio, hengitys ja ekosomaattisia harjoituksia ja kehollisia harjoituksia Embodying Nature®merkeissä.

Olen myös tehnyt runsaasti mentorointi taiteilijoille jotka haluavat löytää uutta suuntaa tai mennä eri tavalla syvemmälle omaan työskentelyyn, myös taideopiskelijoiden, opettajien ja terveysalan työntekijöiden kanssa.

Mentorointi on 25 tunnin työskentely, tapaamiset sovitaan henkilön tai ryhmän kanssa. Voimme tavata kerran viikossa (5 viikkoa), kahden viikon välein, kerran kuussa tai esimerkiksi maanantaista perjantaihin 5 tuntia päivässä. Myös mahdollista sopia lyhyempiä tai vielä pitempiä mentorointi-jaksoja.

Haluatko varata mentorointi periodin tai jutella tästä lisää: https://gabrielaariana.com/yhteys/

Mentoring program in ecosomatic art and education

Please, check this link for more information:

Mentoring program in ecosomatic art and education

 

Naisten Voimapiiri koulutus: siirtymäriitit (koulutus on toistaiseksi tauolla)

Voimapiirin koulutus on suunniteltu vastaanottamaan kasvava tarvetta ja kutsumusta joka monet naiset kokevat: oppia työkaluja ja saada kokemusta siitä miten voit auttaa, tukea, kannustaa toisia naisia ja näin luoda yhdessä selkeä ja suora toiminta ihmisten ja luonnon selviytymiseen ja voimaantumiseen kannalta. Koulutukseen olet tervetullut myös jos haluat syventää ymmärrystä itsestä naisena vaikka et olisi tällä hetkellä kiinnostunut pitämään voimapiirejä muille naisille. Ehkä sinulla on tytär, kummityttö, tai olet koulun opettaja ja haluaisit tarjota heille erilainen, kannustavammin ja voimaanutavammin kasvatuksen naisen olemisesta ja luonnosta.
Koulutus koostu yhdestä kolmen päivän retriitistä Kolin maisemissa ja 5 viikonloppu-tapaamisista Nuuksiossa, yhteensä 120 tuntia lähiopetusta. Lisäksi harjoitelu jakso ja lopputyö, mikäli haluat alkaa pitää voimapiirejä.
Tapaamisten välissä olemme yhteydessä WhatsApp-ryhmän ja sähköpostin kautta.
Jokaisessa tapaamisessa menemme läpi sen siirtymävaiheen merkitys naisen elämässä ja sen yhteys luonnon sykleihin. Me opimme perinteisen piirityöskentelyn perusteet, rummun, laulun ja rituaalin työskentelyn perusteita. Käytämme erilaisia menetelmiä kuten transsitanssi, rumpumeditaatio, liike-hengitys harjoitteita ja ”hands-on” harjoitteita (hieronta, energiahoito) sekä luontoyhteysmenetelmiä. Työskentelemme intensiivisesti naisten piirissä, se tarkoittaa siitä että työskentelemme itseämme ja muita varten, tuemme ja kannustamme toisistamme. Olemme tekemisessä koko koulutuksen aikana vahvasti sekä feminiininen että maskuliinisen energioiden kanssa niin kuin luonnossa ne ilmenevät.
Tämä koulutus on jokaiselle osallistujalle oma matka luonnon syklien ja naisen voiman äärelle.
I Tapaaminen: YHTEYS
Saame perusteellista tietoa perinteisestä piirin työskentelystä, sielun käsityksestä ja yhteyden ottamisesta omiin esivanhempien ketjuun sekä apuhenkiin (haltiat) ja luonnon väkeen ja erikoisesti Naisen väkeen. Asetamme omia intentioita tulevalle koulutukselle ja teemme joitakin työkaluja. Teemme yhteinen rituaali jonka tarkoitus on avata tätä polkua jokaiselle voimien tuella (initiaatio). Tässä tapaamisessa otamme aika myös tutustumaan toisiamme sekä olemaan vaan itsemme äärellä.
II Tapaaminen: KOHDUN MUISTIN HERÄTYS
Ensimmäisten kuukautisten tulo. Se merkitsee hetkeä, jolloin tyttö alkaa muuttua naiseksi ja saa tästä hetkestä eteenpäin elää kehollisesti kuun syklejä. Jokaisesta kuun syklistä avautuu mahdollisuus mennä syvälle luonnon ymmärtämiseen, omaan voimaantumiseen ja sitä kautta omien esivanhempien ketjun parantamiseen ja maailman parantamiseen. Tästä alkaa periodi, jolloin nainen alkaa tutustua omia voimia ja harjoittelee ja kokeilee niitä. Miten voimme tukea meidän tytöt tässä tärkeässä vaiheessa? Miten voimme luoda yhteisöä johon he voivat tuntea kuluvaan ja joka voi tukea ja kannustaa heidät tajuamaan miten mahtava heidän oma keho on? Miten voimme tarjota heille toinen vahva ja selkeä näkökulma, vaihtoehto sille nyky-yhteiskunnan ja median näkökulman sijaan. Tässä tapaamisessa lähtökohtana on myös oma sisäinen tyttö/teini-ikäinen ja hänen mahdollisen parantumisen ja voimaantumisen tarpeita.
III Tapaaminen: KOHDUN VOIMA, Synnytyksen voima
Koko raskauden prosessin jälkeen, joka on sinänsä syvä matka elämän mysteereihin, nainen synnyttää uuttaa elämää. Synnytyksessä hän kokee transsitilassa synnyttäjän ikiaikaiset voimat, yhdistyy niihin ja ottaa omaa paikkansa omassa esiäitien ketjussa. Mutta mitä tapahtuu kun raskauden ja/tai synnytys kokemus ei ollut hyvä?, miten voimme auttaa toisia naisia saada takaisin voimaa, parantumaan ja luottamaan muihin ja omaan kehoon uudelleen?
Vaikka nainen ei saisikaan lapsia, tulee naisen elämässä aina jollain tavalla vaihe, jolloin on tarvetta luoda tärkeitä ja konkreettisia asioita. Nämä asiat myös vaativat kehitysprosessin ja ”synnytyksen”, joka ei ole välttämättä ihan helppo, kuten ei myöskään lapsen synnyttäminen ole. Miten voimme tukea muita naisia omaan luovuuden energiaan ilmaisemiseen ja vapauttamiseen? Mitä tarkoittaa äitiys, ja äitiyden energia? Miten äitiys löytää paikkansa nyky-yhteiskunnassa?
IV Tapaaminen: ESIÄITI LINJAN PARANTAMINEN
Tämän siirtymäriitin merkitys liittyy vahvasti oman äiti-suhteen työstämiseen ja oman esiäitilinjan tai ketjun parantamiseen. Tämän siirtymäriitin kautta nainen synnyttää itse itseään uudelleen. Kohdamme, parannamme äitilinjan haavat ja omaksumme omia voimia. Tämä on ainoa siirtymäriitti joka ei ole erikseen perinteisissä traditiossa, vaikka hoitona/rituaalina kyllä on aina ollut. Koen että nykymaailman tilanteen johtuen, tarvitsemme alkaa ottaa tämä siirtymäriittiä käytöön aktiivisemmin ja vahvasti elämän tueksi. Emme tee tätä siirtymä vaan yksi kerta, vaan palaamme siihen monta kerta elämän läpi, kun kasvamme aikuiseksi ja sitä mitä oikeasti olemme paljastuu ja avautuu enemmän ja enemmän joka kerta. Tämä on, siis, erittäin tärkeä työkalu oman voimaanttumisen kannalta ja ehdoton mikäli tarkoitus on auttaa muita voimapiirin vetäjänä.
V Tapaaminen: KOHDUN TRASFORMAATIO, VOIMAVUODET
Prosessi alkaa jo vuosia ennen kuin viimeiset kuukautiset tulevat.
Tämä ruska-aikaan valmistautuva siirtymäriitin prosessi herättää naisessa erittäin vahvaa voimaa. Se on villiä ja kokonaisvaltaista voimaa, joka meidän yhteiskunnassamme usein jää ilmaisematta. Se tukehtuu, jos sille ei vaikuta olevan tilaa, aiheuttamassa naisissa huonovointisuuta.
Yhteiskuntamme antaa ymmärtää, että yli 40-vuotiaana et ole enää nuori, joka on huono juttu, ja että enää ei kannata, enää et ehdi jne. Mistä tämä kaikki tulee? Tässä koulutuksessa löydät tietoa siitä mitä oikeasti tämä vaihe tarkoittaa ja on aina tarkoittanut, että on niin hienoa ja tärkeä kun nainen on jo 45-vuotias ja alkaa uudenlainen vaihe muodostumaan jokaisella solussasi, se hetki koittaa kun olet täysin valmis oivaltamaan, kehollistamaan ja ilmaisemaan vahvana ja varmana kuka olet kokonaisvaltaisesti ja että tämän siirtymän loppuessa kumpua sinussa villinä ja voimakkaana elämän viisautta.
Voimavuosiin astumiseen on jokaiselle naiselle henkilökohtainen matka, toisille helpompi ja toisille erittäin rankaa. Miten voimme tukea naista joka elää tätä prosessia? Miten juhlia, kannustaa ja tukea häntä? Mitä Voimavuodet (menopausi) oikeasti tarkoittaa? Miten luonto voi olla avuksi? Miten voimme yhdessä luoda uudenlainen tapa ajatella voimavuodet yhteiskunnassa?
VI Tapaaminen: TOTAALINEN LÄSNÄOLO ja KUOLEMA
Matkalla viimeiseen siirtymäriittiin elämme vanhana naisena. Mitä tämä ajatus itsestä vanhana naisena herättää? Mitä meidän vanhukset merkitsevät meidän yhteiskunnassa?
Tämä siirtymäriitti on luonnollisesti viimeinen ja mysteerisin. Sen tiedostaminen opettaa nöyryyttä ja vahvistaa ymmärrystä siitä, että olemme osa luontoa ja luonto muuntuu jatkuvasti. Koulutuksessa menemme läpi siitä mitä kuolema tarkoittaa luonnon viisauden näkökulmasta. Miten kuolemaa vaikuttaa yhteisöön ja kuolevan ihmisen lähipiiriin. Miten voimme antaa tukea kuolevalle ja tukea hänen läheisiä tässä prosessissa ja myöhemmin suruaikaan. Suruaika on tarkoitettu elää läpi yhteisön tuella ja kukaan pitäisi johtua elää tätä prosessia täysin yksinään.
Tässä koulutuksessa opimme työkaluja voida yhdessä luoda yhteisöllisyyttä, miten olemme mukana tueksi, mutta myöskin kunnioittamalla ja herkästi kuuntelemalla kuolevan ja kuollut ihmisen läheisiä. Mitkä on Sielunhoidon periatteet ja siihen liittyvä eettisyyttä ja miten voi sitä muille tarjota.
Elämä antaa jokaiselle monta mahdollisuutta käsitellä kuolemaa jollain tasolla aina niinä hetkinä, kuin omassa elämässä ”jotakin kuolee” – olkoon se suhde, työpaikka, traumaattinen kokemus, joku läheinen ihmisen kuolema, luonnon tilan vaikutukset ihmisiin. Jokainen muutos on kuolema, joka antaa uudelle tilaa. Elämä on jatkuva ja ikuinen, siinä tapahtuu koko ajan syntymiä ja kuolemia, vain näin voi jatkaa elämää.Koulutuksen opettaja on Gabriela Ariana ja se perustuu hänen oppimansa elämän polulla ja yli 20 vuodesta työskentelystä naisten parissa. Koulutus perustuu vahvasti Luonnon ja Esivanhempien maailmankuvaan sekä Gabrielan luoma Embodying Nature® menetelmään.

©All rights reserved to Gabriela Ariana-Juurakon Voima / Roots to empower your nature