Voimapiiri: Siirtymäriitit naisen elämässä

Siirtymäriitti sanana tarkoittaa seremoniaa tai tapahtumaa, jonka kautta ihminen siirtyy kehollisesta tilasta toiseen, sielullisesta tilasta toiseen ja sosiaalisesta asemasta toiseen.

Jossain vaiheessa maailman ja ihmiskunnan tarinassa siirtymäriitit olivat osa elämää ja niitä vietettiin, juhlittiin ja kunnioitettiin. Nykyajassa siirtymäriitin seremoniat eivät enää kuulu arkeen. Silti kaikki elämänvaiheet ja tapahtumat, joihin siirtymäriittien seremoniat kuuluivat, jatkuvat samalla tavalla. Ne ovat yhä edelleen osa meidän kehomme luonnollista kiertoa, mutta olemme vain unohtaneet niiden merkityksen.

Olen vahvasti sitä mieltä, että meidän kuuluisi herättää meidän esivanhempiemme viisautta eloon, koska tarvitsemme sitä ja siirtymäriiti perinne joka on ollut osaa lähes jokaisesta maailmaan kulttuurista antavat merkitystä jokaiseen elämän vaiheisiin; siirtymäriitin seremonian avulla saamme tarvittavia ”työkaluja”, tietoa ja yhteisön kannustusta uudelle vaiheelle.

Siirtymäriitit tarjoavat mahdollisuuden tarkistaa miten oma elämä sujuu, päästää irti, puhdistua, tutkia oman sielun tilannetta, oman kehon tilannetta ja omia tarpeita. Riitit auttavat tunnistamaan omia vahvuuksia ja kokemaan yhteisön tukea. Lisäksi siirtymäriittien kautta tulee vahva muistutus siitä, mitä konkreettisesti olemme. Olemme luontoa ja olemalla osa isompaa luontoa elämämme toimii syklisesti, jatkuvassa muutoksessa luonnon lakien mukaisesti ja vahvasti luonnon tuella.

 

Voimapiirin koulutus

Juurakon Voiman Voimapiirin koulutus on suunniteltu vastaanottamaan kasvava tarvetta ja kutsumusta joka monet naiset kokevat: oppia työkaluja ja saada kokemusta siitä miten voit auttaa, tukea, kannustaa toisia naisia ja näin luoda yhdessä selkeä ja suora toiminta ihmisten ja luonnon selviytymiseen ja voimaantumiseen kannalta.  Koulutukseen olet tervetullut myös jos haluat syventää ymmärrystä itsestä naisena vaikka et olisi tällä hetkellä kiinnostunut pitämään voimapiirejä muille naisille. Ehkä sinulla on tytär, kummityttö, tai olet koulun opettaja ja haluaisit tarjota heille erilainen, kannustavammin ja voimaanutavammin kasvatuksen naisen olemisesta ja luonnosta.

Koulutus koostu yhdestä kolmen päivän retriitistä ja 5 viikonloppu-tapaamisista yhteensä 120 tuntia lähiopetusta. Lisäksi harjoitelu jakso ja lopputyö, mikäli haluat alkaa pitää voimapiirejä. Tapaamisten välissä olemme yhteydessä WhatsAap-ryhmän ja sähköpostin kautta.

Jokaisessa tapaamisessa menemme läpi sen siirtymävaiheen merkitys naisen elämässä ja sen yhteys luonnon sykleihin. Me opimme perinteisen piirityöskentelyn perusteet, rummun, laulun ja rituaalin työskentelyä. Käytämme erilaisia menetelmiä kuten transsitanssi, rumpumeditaatio, liike-hengitys harjoitteita ja ”hands-on” harjoitteita (hieronta, energiahoito) sekä luontoyhteysmenetelmiä. Työskentelemme intensiivisesti naisten piirissä, se tarkoittaa siitä että työskentelemme itseämme ja muita varten, tuemme ja kannustamme toisistamme. Olemme myös parantumassa aktiivisesti ”siskojen välistä oleva haava” joka on muodostunut naisten välissä tuhansien vuosien patriarkaatin ajan lopputuloksena. Olemme tekemisessä koko koulutuksen aikana vahvasti sekä feminiininen että maskuliinisen energioiden kanssa niin kuin luonnossa ne ilmenevät.

Tämä koulutus on jokaiselle osallistujalle oma matka luonnon syklien ja naisen voiman äärelle.

Gabi-savun

I Tapaaminen: YHTEYS

Saame perusteellista tietoa perinteisestä piirin työskentelystä, sielun käsityksestä ja yhteyden ottamisesta omiin esivanhempien ketjuun sekä apuhenkiin (haltiat) ja luonnon väkeen. Asetamme omia intentioita tulevalle koulutukselle ja teemme joitakin työkaluja. Teemme yhteinen rituaali jonka tarkoitus on avata tätä polkua jokaiselle voimien tuella. Tässä tapaamisessa otamme aika myös tutustumaan toisiamme sekä olemaan vaan itsemme äärellä.

II Tapaaminen: KOHDUN MUISTIN HERÄTYS
Ensimmäisten kuukautisten tulo. Se merkitsee hetkeä, jolloin tyttö alkaa muuttua naiseksi ja saa tästä hetkestä eteenpäin elää kehollisesti kuun syklejä. Jokaisesta kuun syklistä avautuu mahdollisuus mennä syvälle luonnon ymmärtämiseen, omaan voimaantumiseen ja sitä kautta omien esivanhempien ketjun parantamiseen ja maailman parantamiseen. Tästä alkaa periodi, jolloin nainen alkaa tutustua omia voimia ja harjoittelee ja kokeilee niitä. Miten voimme tukea meidän tytöt tässä tärkeässä vaiheessa? Miten voimme luoda yhteisöä johon he voivat tuntea kuluvaan ja joka voi tukea ja kannustaa heidät tajuamaan miten mahtava heidän oma keho on? Miten voimme tarjota heille toinen vahva ja selkeä näkökulma, vaihtoehto sille nyky-yhteiskunnan ja median näkökulman sijaan.  Tässä tapaamisessa lähtökohtana on myös oma sisäinen tyttö/teini-ikäinen ja hänen mahdollisen parantumisen ja voimaantumisen tarpeita.

III Tapaaminen: KOHDUN VOIMA, Synnytyksen voima

Koko raskauden prosessin jälkeen, joka on sinänsä syvä matka elämän mysteereihin, nainen synnyttää uuttaa elämää. Synnytyksessä hän kokee transsitilassa synnyttäjän ikiaikaiset voimat, yhdistyy niihin ja ottaa omaa paikkansa omassa esiäitien ketjussa. Mutta mitä tapahtuu kun raskauden ja/tai synnytys kokemus ei ollut hyvä?, miten voimme auttaa toisia naisia saada takaisin voimaa, parantumaan ja luottamaan muihin ja omaan kehoon uudelleen?
Vaikka nainen ei saisikaan lapsia, tulee naisen elämässä aina jollain tavalla vaihe, jolloin on tarvetta luoda tärkeitä ja konkreettisia asioita. Nämä asiat myös vaativat kehitysprosessin ja ”synnytyksen”, joka ei ole välttämättä ihan helppo, kuten ei myöskään lapsen synnyttäminen ole. Miten voimme tukea muita naisia omaan luovuuden energiaan ilmaisemiseen ja vapauttamiseen? Mitä tarkoittaa äitiys, ja  äitiyden energia? Miten äitiys löytää paikkansa nyky-yhteiskunnassa?

IV Tapaaminen: ESIÄITI LINJAN PARANTAMINEN

Tämän siirtymäriitin merkitys liittyy vahvasti oman äiti-suhteen työstämiseen ja oman esiäitilinjan tai ketjun parantamiseen. Tämän siirtymäriitin kautta nainen synnyttää itse itseään uudelleen. Kohdamme, parannamme äitilinjan haavat ja omaksumme omia voimia. Tämä on ainoa siirtymäriitti joka ei ole erikseen perinteisissä traditiossa, vaikka hoitona/rituaalina kyllä on aina ollut. Koen että nykymaailman tilanteen johtuen, tarvitsemme alkaa ottaa tämä siirtymäriittiä käytöön aktiivisemmin ja vahvasti elämän tueksi. Emme tee tätä siirtymä vaan yksi kerta, vaan palaamme siihen monta kerta elämän läpi, kun kasvamme aikuiseksi ja sitä mitä oikeasti olemme paljastuu ja avautuu enemmän ja enemmän joka kerta. Tämä on, siis, erittäin tärkeä työkalu oman voimaanttumisen kannalta ja ehdoton mikäli tarkoitus on auttaa muita voimapiirin vetäjänä.

V Tapaaminen: KOHDUN TRASFORMAATIO, VOIMAVUODET

Prosessi alkaa jo vuosia ennen kuin viimeiset kuukautiset tulevat.
Tämä ruska-aikaan valmistautuva siirtymäriitin prosessi herättää naisessa erittäin vahvaa voimaa. Se on villiä ja kokonaisvaltaista voimaa, joka meidän yhteiskunnassamme usein jää ilmaisematta. Se tukehtuu, jos sille ei vaikuta olevan tilaa, aiheuttamassa naisissa huonovointisuuta.

Yhteiskuntamme antaa ymmärtää, että yli 40-vuotiaana et ole enää nuori, joka on huono juttu, ja että enää ei kannata, enää et ehdi jne. Mistä tämä kaikki tulee? Tässä koulutuksessa löydät tietoa siitä mitä oikeasti tämä vaihe tarkoittaa ja on aina tarkoittanut, että on niin hienoa ja tärkeä kun nainen on jo 45-vuotias ja alkaa uudenlainen vaihe muodostumaan jokaisella solussasi, se hetki koittaa kun olet täysin valmis oivaltamaan, kehollistamaan ja ilmaisemaan vahvana ja varmana kuka olet kokonaisvaltaisesti ja että tämän siirtymän loppuessa kumpua sinussa villinä ja voimakkaana elämän viisautta.

Voimavuosiin astumiseen on jokaiselle naiselle henkilökohtainen matka, toisille helpompi ja toisille erittäin rankaa. Miten voimme tukea naista joka elää tätä prosessia? Miten juhlia, kannustaa ja tukea häntä? Mitä Voimavuodet (menopausi) oikeasti tarkoittaa? Miten luonto voi olla avuksi? Miten voimme yhdessä luoda uudenlainen tapa ajatella voimavuodet yhteiskunnassa?

VI Tapaaminen: TOTAALINEN LÄSNÄOLO ja KUOLEMA

Matkalla viimeiseen siirtymäriittiin elämme vanhana naisena. Mitä tämä ajatus itsestä vanhana naisena herättää? Mitä meidän vanhukset merkitsevät meidän yhteiskunnassa?
Tämä siirtymäriitti on luonnollisesti viimeinen ja mysteerisin. Sen tiedostaminen opettaa nöyryyttä ja vahvistaa ymmärrystä siitä, että olemme osa luontoa ja luonto muuntuu jatkuvasti. Koulutuksessa menemme läpi siitä mitä kuolema tarkoittaa luonnon viisauden näkökulmasta. Miten kuolemaa vaikuttaa yhteisöön ja kuolevan ihmisen lähipiiriin. Miten voimme antaa tukea kuolevalle ja tukea hänen läheisiä tässä prosessissa ja myöhemmin suruaikaan. Suruaika on tarkoitettu elää läpi yhteisön tuella ja kukaan pitäisi johtua elää tätä prosessia täysin yksinään.

Tässä koulutuksessa opimme työkaluja voida yhdessä luoda yhteisöllisyyttä, miten olemme mukana tueksi, mutta myöskin kunnioittamalla ja herkästi kuuntelemalla kuolevan ja kuollut ihmisen läheisiä. Mitkä on Sielunhoidon periatteet ja siihen liittyvä eettisyyttä ja miten voi sitä muille tarjota.

Elämä antaa jokaiselle monta mahdollisuutta käsitellä kuolemaa jollain tasolla aina niinä hetkinä, kuin omassa elämässä ”jotakin kuolee” – olkoon se suhde, työpaikka, traumaattinen kokemus, joku läheinen ihmisen kuolema, luonnon tilan vaikutukset ihmisiin. Jokainen muutos on kuolema, joka antaa uudelle tilaa. Elämä on jatkuva ja ikuinen, siinä tapahtuu koko ajan syntymiä ja kuolemia, vain näin voi jatkaa elämää.

Joitakin teemoja jotka käsittelemme koulutuksessa:

Maadoituminen, rituaalityöskentely, oma laulun ja tanssin löytäminen, transsi, hengityksen voima, ecosomaattinen työskentely, energia työskentely, kohdun muisti, luontoyhteys, kuukautiskierto, kuun kierto, luonnon kiertokulku, veren siirtymäriitit, sielun käsitys, tunteiden kanssa työskentely (suru, viha), eettisyys…mm.

Tämän koulutuksen opettaja on Gabriela Ariana ja perustuu hänen oppimansa elämän polulla ja yli 20 vuodesta työskentelystä naisten parissa. Koulutus perustuu vahvasti Luonnon, esivanhempien ja shamanistisen maailmankuvaan sekä Gabrielan luoma Embodying Soul® menetelmään.

https://gabrielaariana.com/embodying-soul-trauma-tyoskentely/

SEURAAVA KOULUTUS AlKAA LOKAKUUSSA 2020

Koulutus koostu yhdestä kolmen päivän retriitistä Kolin maisemissa ja 5 viikonloppu-tapaamisista Nuuksiossa, yhteensä 120 tuntia lähiopetusta. Lisäksi harjoittelu jakso ja lopputyö, mikäli haluat alkaa pitää voimapiirejä. Koulutuksen aikana meillä myös whatsapp ryhmä, jonka kautta jaetaan oivalluksia, kysymyksiä, kokemuksia, kommenteja, hämmennyksiä. Laitan myös sitä kautta lisää materiaalia koulutuksesta. Koulutuksen aikana voit olla myös henkilökohtaisesti yhteydessä minuun (sähköpostin kautta/ tekstiviestin kautta voimme sopia soittopyyntö tarvittaessa)     

 Kokoontumiset:

9-11.10.2020  paikka: Kolin keidas

http://kolinkeidas.com

Ja:

28-29.11.2020 

19-20.12.2020

20-21.2.2021

27-28.3.2021

17-18.4.2021

Paikka: Nuuksion Taika

Nämä tapaamiset alkavat kello 11 lauantaina ja loppuvat kello 18-19 sunnuntaina. 

https://www.nuuksiontaika.fi

Haluatko saada lisätietoa koulutuksesta?

 

All rights reserved to Juurakon Voima®-Roots to empower.